Vælg en side

KATO

I 2007 indspillede KATO sit første nr. 1 hit i Danmark “My House”. Selvom han startede på toppen af hitlisterne, havde han ingen idé om hvilken tur han havde indledt. Siden da har KATOs udgivelser sammenlagt opnået mere end 40 guld og platin certificeringer. Han er blevet tildelt 10 priser fra Danish Deejay Awards, 3 GAFFA statuetter, 1 Zulu award og 1 statuette fra Danish Music Awards.

KATOs debutalbum “Discolized” indeholdt flere store hits, som bl.a. ”Hey Shorty” og ”Desert Walk”; sange som ikke blot banede vejen for optrædener på de største danske festivaler, men også sikrede ham de første store udenlandske jobs i karrieren.
Det første singleudspil fra albummet “Turn The Lights Off”, fik et enormt impact i Skandinavien, med en placering som nr. 2 på den skandinaviske clubchart, samt nr. 4 på den svenske airplay-chart, hvorefter det spredte sig hele vejen til Rusland og opnåede placering som nr. 1 på både airplay- og clubcharten. Grundet den massive succes fik KATO herefter stor opmærksomhed fra Universal Music som signede og udgav singlen i Tyskland, med en Top20 placering på den tyske DJ chart til følge.

Filosofien og styrken i KATOs musik har altid været at kombinere genrer, men med et ekstremt fokus på det kommercielle potentiale. En opskrift som har holdt multitalentet siddende på toppen af den danske clubtrone fra begyndelsen af karrieren, først som DJ og herefter som artist, producer og remixer. Da det gik vildest for sig i år 2012, var KATO på den ene eller anden måde involveret i mindst ét dansk hit i måneden.

I foråret 2013 udgav KATO sit 2. soloalbum “Behind Closed Doors”, hvilket som forventet, var fyldt med feature artister. Dog var barren sat endnu højere end på debutalbummet, hvilket afspejlede sig i den brede vifte af højt profilerede artister fra både Danmark, Sverige og USA.
Featurelisten inkluderede stjerner som Snoop Dogg, Shontelle, Kurupt, Brandon Beal, Daniel Gidlund, Infernal, Electric Lady Lab, Ida Corr og ikke mindst den legendariske danske komponist Bent Fabricius-Bjerre.
Albummets hitsingler “Never Let U Go”, “Klapper Af Den”, “Alive”, “Danmark” og “I’m In Love”, opnåede alle guld eller platin certificeringer i Danmark. Med disse cementerede og etablerede KATO sig én gang for alle, som en af landets største stjerner.

Udover den store musikalske succes, er KATO også uden sammenligning, den mest banebrydende og nytænkende forgangsmand, for hele DJ-genren i Danmark. Allerede i 2011 var KATO således den første DJ i dansk musikhistorie som drog ud på indendørstour, som han selv headlinede. På trods af at DJ’s indtil da i de fleste danskeres opfattelse var noget som hørte sig til på diskotekerne, måtte flere af landets største spillesteder melde udsolgt, hvilket blev en øjenåbner for arrangørerne og uden tvivl har åbnet mange døre for KATOs danske DJ-kollegaer efterfølgende.

Sidenhen har KATO headlinet yderligere 2 landsdækkende indendørstours og flere store danske festivaler, som bl.a. Smukfest, Langelandsfestival og Skive Festival.
I efteråret 2013 blev KATO signet internationalt hos Warner Music som udgav singlen ”Dimitto (Let Go)” i hele 23 europæiske lande. En single som skabte et lille stykke musik- og mediehistorie i Danmark, da den tilhørende musikvideo blev den første og sidste, som nogensinde vil blive skudt på toppen af Storebæltsbroen.

Efter udenlandsforløbet, udgav KATO de 2 dansksprogede singler “Ejer Det” og “Dumt På Dig” i 2014, som opnåede hhv. en platin- og dobbelt platincertificering i Danmark. I forsommeren 2015 udkom det fuldt ud engelsksprogede album “NOW”, som bl.a. featurede den danske popstjerne Mads Langer og amerikanske Brandon Beal. Albummet var målrettet det internationale musikmarked og udmøntede sig i en længerevarende pladekontrakt med to Universal Music-ejede selskaber; Den engelske pladeselskabs-gigant Virgin Records, samt
amerikanske Republic Records.

Mens arbejdet har stået på med at forberede den næste internationale udgivelse, har KATO udgivet singlen “Bitches & Booze” med danske Topgunn og amerikanske Brandon Beal, samt den engelsk/franske sommersingle “Live It Up”, med Wafande.
I foråret 2017, udkom KATO’s internationale single ”Show You Love”, med den amerikanske superstjerne Hailee Steinfeld og den engelske hit-producer Sigala. Singlen er i dag blevet streamet mere end 35 mio. gange, har solgt mere end 250.000 eksemplarer, og modtaget airplay i næsten alle tænkelige lande verden over. “Show You Love” blev premieret på den legendariske engelske BBC Radio 1, og lå i flere uger #1 på den officielle engelske Upfront Club Chart, samt Commercial Pop Club Chart. Derudover opnåede singlen placeringer i den globale, amerikanske og engelske viral-chart fra Spotify, samt i omegnen af 300.000 daglige streams i en periode over flere måneder.

I dette efterår lander nye udgivelser fra KATOs kompetente hænder. Herunder et remix af singlen “The Weekend” fra svenske ‘This Diamond Life’ og det nyligt udgivne edit af singlen “Deja Vu” fra den dansk/engelske producerduo ‘Million Dollar Weekends’.