Vælg en side

KAKA

Kaka har gennem tiden udviklet en personlig stil som sangskriver, hvor han både giver noget af sig selv og ser på tidens holdninger i skarptungede vendinger. Det er skam ikke tilfældigt, at han går under betegnelsen ”at have den skarpeste dancehall-tunge” af Politiken, og på albummet ”Alle Kigger” viser han endnu engang, at han har gjort sig fortjent til denne titel.  Kaka får luftet frustrationer over nutidens konstante debat om ”os” og ”dem”, folks egoistisme og materialisme samt dét, at alle musikere i dag lyder ens for at prøve at være mainstream. Derfor har Kaka valgt at lave et album, hvor han ikke lægger fingre imellem sin ærlige mening f.eks. på sangene ”Træt Af Det” og ”Det Samme”.

Der er langt fra den unge, glade teenagedreng med den spinkle stemme og de hurtige rim, som Danmark første gang mødte på Wafandes megahit ”Gi’ mig et smil” fra 2011, til den Kaka, som høres på debutalbummet ”Alle Kigger”. På pladen erkender Kaka over for sig selv, at han, som offentlig person, har fået foræret en talerstol, som han vil bruge til at komme med sine meninger, men bagsiden af medaljen fylder lige så meget: som udfordringer ved at have et kendt ansigt og at omgås folk, der alle har en mening om, hvad man burde gøre, som beskrevet på ”Stiger Dig Til Hovedet” og ”Fri i Musik”. Rækkefølgen af sangene på albummet er heller ikke en tilfældighed, men én af Kakas måder at fortælle sin overraskende historie på.

Man kan dog ikke tage livsglæden fra Kaka, der med 2. singlen fra albummet ”La Det Blive Ved” samt features fra både Wafande og Pharfar lægger op til en kæmpe fest på dansegulvet. Med afro inspirerede toner, up-tempo rytmer og fængende omkvæd er disse sange et perfekt soundtrack til den danske sommer.