Vælg en side

JONATAN SPANG

Jonatan Spang er et komisk multitalent, der er uddannet skuespiller, men primært har gjort sin færden som en af landets kvikkeste og mest hylende morsomme komikere. Han har flere ultra succesfulde one-man shows bag sig – det seneste er ”Jonatan Spangs Danmark” fra 2015.

Jonatan Spang har siden sin debut, charmeret publikum med en energi, et komisk format og en scene appearance, der altid imponerer og ikke mindst underholder. Når Jonatan Spang står på stand-up scenen trækker han i vid udstrækning på sine evner som skuespiller. Hans udstråling og talent er overbevisende, og kun få kan matche ham på en stand-up scene. Jonatan Spang har også fungeret som vært både Zulu Rock i Parken og Zulu Awards, og er altså godt rustet til rollen som konferencier. Jonatan kan også underholde på engelsk.

• Jonatan Spangs Danmark (2015), one-man show
• Lille Mand (2015), TV2 Zulu
• Bryllup (2013), one-man show
• Alle for to (2013)
• Forbrydelsen III (2013)
• Alle For Én (2011)
• Spark i Løgsuppen (2009), one-man show
• Familie (2008), one-man show

Jonatan debuterede som stand-up komiker i 1998, og året efter vandt han DM i stand-up og blev optaget på Skuespillerskolen ved Århus Teater. Jonatan Spang er speciel i stand-up sammenhæng, da han er Danmarks eneste skuespilleruddannede stand-upper. Han tog sin afgang fra skuespillerskolen ved Århus Teater i 2003 og modtog i 2005 Reumerts talentpris.

Som stand-up’er har Jonatan haft stor succes med turnéerne ”Damer”, ”Jonatan Spangs Familie”, ”Jonatan Spangs Bryllup” og senest ”Jonatan Spangs Danmark”, som Jonatan turnerede med i slutningen af 2015 og derved blev fjerde shows i rækken.

I to sæsoner (2008-09) fungerede Jonatan Spang sammen med dramaturgen Kitte Wagner, som direktør for Nørrebros Teater i København. I samme periode stod han selv på de skrå brædder i flere succeser. Blandt andet nyfortolkningen af ”Biblen.” Efter sin tid som direktør har Jonatan skrevet og instrueret ”Linda P. På Bjerget” og selv stået på Nørrebro Teaters scene sammen med kollega Anders Matthesen i kæmpesuccesen ”Keld & Dirch”.

2012 stod i Film og TVs tegn for Jonatan Spang. Han havde en gennemgående rolle i TV-serien ”Forbrydelsen 3” og stod desuden på rollelisten i filmene ”Over Kanten”, ”Talenttyven” og ”Alle For 2”. Også førhen har Spang været at opleve på det hvide lærred. I 2006 havde han en af de bærende roller i Hella Joofs komedie “Fidibus” og derudover har han spillet hovedrollen i “Erik Nietzsche”, der bygger på Lars von Triers selvbiografiske manuskript.