Vælg en side

JACOB TINGLEFF

Jacob Tingleff er en af landets absolut bedste komikere med en yderst begavet og hylende morsom tilgang til stoffet. Han har været aktuel med hele 3 one-man shows, hvoraf det seneste ”Ulige Uger” fra 2014 og 2015 nominerede ham som ”Årets Komiker” ved Zulu Comedy Galla.

Efter 18 år som professionel komiker, tre one-man shows og fem dvd-udgivelser, har Jacob nået et niveau, hvor han kan underholde voksne fra alle alders- og faggrupper. Med glubende nysgerrighed på mennesker, livet og samtiden inviterer han publikum med på en hæsblæsende, men sikker guidet tur gennem tilværelsens store spørgsmål og nære værdier set med komisk røntgensyn. I Jacobs komiske univers er der højere til loftet end hos de fleste, og folk der regner med at opleve blot et ”almindeligt” stand-up show får altid mere end forventet. Et stensikkert valg til firmaarrangementet, hvad enten det er kollegaer, kunder eller samarbejdspartnere, der trænger til begavet komik og gode grin.

• Nomineret som ”Årets komiker” (2015), Zulu Comedy Galla
• Ulige Uger (2014 – 2015), one-man show
• Guide til Parforhold (2011)
• Tingleff, Tingleff eller Tingleff (2008), one-man show
• Pyt med Skjorten (2006), one-man show
• Den ægte vare (2002), stand-up

Jacob var den første stand-up’er der blev (godt) anmeldt i DR2’s Smagsdommerne og den første til at opføre et one-man show på Det Kongelige Teater. Om hans tidligste one-man shows skrev en anmelder: ”Man kunne fristes til at kalde ham en ny, ung udgave af Niels Hausgaard. Blot skarpere, uden guitaren og med langt bedre timing.” Det var i 2006, og han er kun blevet bedre siden. Hvad enten man er til stand-up eller ej, skylder man sig selv at opleve denne intelligente komiker, der er drevet af ren kærlighed til faget og sit publikum.

Jacob Tingleff kan finde på at fortælle om alt! Indholdet er konstant vedkommende, og man er aldrig i tvivl om, at der står noget personligt på spil, når Jacob taler om børneopdragelse, venskaber, dating, parforhold osv. Selv emner som skilsmisse, ældrebyrden og finanskrisen formår han at gøre overrumplende morsomme, når præcise observationer og skarpe jokes flettes til fortællinger, der spejler tilhørernes egne liv og genvordigheder. Jacob skriver og indfletter gerne målrettet materiale til et givent arrangement. Han er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole og har skrevet både film, TV, teaterstykker og børnebøger.