Vælg en side

INFERNAL

FROM PARIS TO BERLIN

Infernal er en dansk dance-popduo bestående af sangerinde og sangskriver Lina Rafn og producer og sangskriver Paw Lagermann.

Gennem mere end to årtier har de sat ild til de danske dansegulve. Infernal blev dannet i 1997 af Rafn, Lagermann og dj’en Søren Haahr, og nogle få år senere fik de international succes med debutalbummet Infernal Affairs. Albummet solgte mere end 80.000 eksemplarer og indbragte dem en Grammy. Det blev til flere udgivelser, inden Infernal for alvor fik et internationalt gennembrud med hitsinglen “From Paris to Berlin”, der var den sjette mest solgte single i Storbritannien i 2006 og blev et top 40-hit i adskillige lande. Albummet af samme navn, From Paris to Berlin, solgte 60.000 eksemplarer i Danmark.

Efter Lina Rafns medvirken som dommer i X Factor i 2008 udsendte Infernal deres fjerde album, Electric Cabaret, hvor de var inspireret af disco-musikken. Albummet solgte 40.000 eksemplarer. Singlen “Downtown Boys” blev et af de største hits i 2008 i Danmark. I slutningen af 2010 udsendte duoen dets femte studiealbum, Fall from Grace, hvor Infernal vendte tilbage til deres musikalske rødder i dancegenren.