HENRIK MILLING

En DJ af både dansk og international format – Henrik Milling! Han har fungeret som både producer, remixer og DJ, og har senest suppleret med vokal på Per Vers’ ”Bare Kom” fra 2015, ligesom han samme år på P4 havde ”Sommerfonk”. I 2016 har han også været at høre i ”FONK! Det er lørdag” på P4 sammen med kollegaen Nicolai Molbech.

Det at være DJ, handler om at give publikum en stor musikalsk oplevelse. Hvis du kan gøre det, så eksploderer festen. Kunsten ligger i at følge sit publikum, og give dem det, der tænder dem den aften, samtidigt med at de også skal overraskes, og høre masser af numre som de egentligt havde glemt, at de elskede.

Millings bedste aftener ved pulten har altid været, når festen udviklede sig til at blive det helt specielle rum, hvor alle der er tilstede pludselig kan mærke, at NU er den der. NU er det dem, der har en aften, der aldrig må stoppe, for de har det simpelthen for sjovt.
Som Henrik Milling altid plejer at sige: “Hvis der er brug for brusere ved udgangene, så er der ingen der har haft en kedelig aften” – Og den holder altid stik, når Milling har været ved pulten.

Henrik Milling Rasmussen hittede i 1990’erne, hvor han under aliasset Doctor Jam var producer for flere rap- og R&B-navne. Bare her i Danmark lavede han bl.a. remix og bidrog med vokal til albums af Den Gale Pose fra 1998 til 2005. Henrik har dertil været skarp remixer på 2001-albummet ”Rund Funk” samt ”Den Dræbende Joke” fra 2005.

Ud over en karriere i Danmark, har Henrik også skabt sig lidt af et navn uden for landets grænser, bl.a. i L.A. Han har haft større samarbejdsprocesser med store kunstnere som f.eks. rapperne Ice Cube og Eazy-E og R&B-sangerne Vanessa Williams, Johnny Gill og Don E.
Henrik har derved været med ind over mange numre både på den danske og internationale musikscene. Dette er både som producer, skribent, arrangør, remixer, med vokal eller instrumenter. Sammentæller man alt, hvad han har medvirket i eller været en del af, har han solgt 10 millioner albums.

Siden 1996 har Henrik været musikekspert for DR.

Henrik Milling:

– POP! Med Milling & Molbech (2017), P7Mix
– FONK! Det er lørdag (2016), P4
– Sommerfonk (2015), P4
– Funkshowet (1997-2001), P3
– Landeplagen, DR2
– Musikmysterierne, P3
– Mix Maraton, P7

15 + 10 =