Vælg en side

ANJA NISSEN

Den 20 årige Anja Nissen var en af årets deltagere i Dansk Melodi Grand Prix 2016 den 13. februar i Horsens. Anjas forældre Betina og Birger er begge pæredanske, men flyttede som unge til Australien hvor de mødte hinanden, blev gift og fik 3 børn hvor Anja er den yngste. Anja Nissens sang ”Never Alone” er skrevet af Danmarks seneste Eurovision vinder Emmelie de Forest sammen med den danske succes sangskriver og producer Rune Westberg.

Rune har arbejdet med store internationale artister som Adam Lambert, Rachel Platten, Doughtry og The Saturdays. Den sidste sangskriver på sangen er den meget succesfulde Mozella, der har skrevet hits som ”Wrecking Ball” til Miley Cyrus den seneste store One Direction single ”Perfect” samt sange til Madonna, Ellie Goulding, Rihanna og mange flere.

Det var ikke første gang Anja Nissen deltog i en sangkonkurrence. I 2014 vandt Anja Nissen den Australske version af talentshowet The Voice hvor hun tog alle med storm. Will I Am var hendes mentor og producerede og medvirkede også på singlen ”I’m So Exited”. Tilbage i 2008 havde Anja Nissen den store ære og oplevelse at synge den Danske nationalsang for kronprinsesse Mary da hun var i Sidney for at åbne et hjertehospital.

Det var meningen at Anja Nissen skulle have været et år til Danmark i 2014 og lære kulturen og sproget præcis som begge hendes større søskende havde været det. Søsteren Pia er til og med blevet boende, da hun mødte en dansk kæreste. Dette blev dog sat på hold, da hun vandt The Voice. Nu er Anja her imidlertid for både at lære sproget, kulturen og ydermere deltage i Dansk Melodi Grand Prix, som fra lille pige har været hendes store drøm.